Fotografie z workshopu Vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti

Dne 18. 6. 2009 se konal na půdě Ekonomicko-správní fakulty MU v Brně workshop Vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti pod záštitou děkana Ekonomicko-správní fakulty MU, MŠMT, MF a ČNB pořádaný Institutem pro finanční trh ESF MU.

Cílem workshopu bylo podat zejména doplňující a rozšiřující informace o standardech finanční gramotnosti (FG) a rámcových vzdělávacích programech (RVP) pro základní a střední vzdělávání, představit tituly pro výuku FG pro pedagogy, podělit se o dosavadní zkušenosti s finančním vzděláváním a se zaváděním standardů FG do školních vzdělávacích programů (ŠVP) a zaměřit se na přípravu učitelů ZŠ, SŠ a VŠ na výuku FG. Workshopu se zúčastnilo téměř 100 osob včetně cca 80 pedagogických pracovníků základních, středních a vysokých škol. Ostatní účastníci byli zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a jím přímo řízených organizací (Národní ústav odborného vzdělávání, Výzkumný ústav pedagogický), Ministerstva financí a České národní banky.

V neoficiální části workshopu proběhla také komerční prezentace učebních pomůcek vhodných pro výuku v oblasti finančního vzdělávání.

Prohlédněte si fotografie z workshopu.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info